ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ ΖΑΓΟΡΙΜονοδένδρι, Φαράγγι του Βίκου, Ζαγοροχώρια

Βρίσκεται στο Μονοδένδρι στο Ζαγόρι στην αρχή του μονοπατιού που οδηγεί στο Φαράγγι του Βίκου. Εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια αποτελούν δείγμα της ντόπιας αρχιτεκτονικής παράδοσης.

Υπάρχουν αμέτρητες τοποθεσίες με γραφικά χωριά, ποτάμια με παραδοσιακά γεφύρια, ταβέρνες και αξιοθέατεα στην γύρω περιοχή.

Φαράγγι του Βίκου

Το Φαράγγι του Βίκου, βρίσκεται 30 χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων και είναι το βαθύτερο φαράγγι παγκοσμίως. Έχει μήκος 20 χλμ. και σε πολλά σημεία του το βάθος ξεπερνάει τα 1.000 μέτρα. Ο παραπόταμος του Αώου, Βοϊδομάτης, που το διατρέχει, έχει νερό μόνο εποχιακά.

Η χλωρίδα που συναντάται στη περιοχή του φαραγγιού είναι ιδιαίτερα μεγάλης ποικιλίας. Ένα μέρος επιβλητικό και μαγευτικό.


Photo gallery (Περιοχή)

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα δίκτυο από 46 πανέμορφα χωριά, όπου κανείς μπορεί να βρει ό,τι ζητάει. Χωριά με ζωή ή με ηρεμία, χωριά με απίστευτη θέα ή χωριά μέσα στο δάσος.

Δάση αλλά και ξερές κορυφές, πεντακάθαρα ποτάμια όπως ο Βοϊδομάτης αλλά και αλπικές λίμνες, όπως οι δρακόλιμνες. Στα Ζαγοροχωρια ο επισκέπτης επίσης μπορεί να θαυμάσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική από πέτρα και ξύλο που είναι τα κύρια υλικά από τα οποία φτιαχνόντουσαν και φτιάχνονται ακόμη τα σπίτια


Photo gallery (Περιοχή)

Αξιοθέατα

Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, Άλλα αξιοθέατα στο Ανατολικό Ζαγόρι, Μονή Ρογκοβού, Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, Μονή Βουτσάς, Μονή Αγίας Παρασκευής Μονοδενδρίου, Λαογραφικό μουσείο Λαζαρίδη, Βραχοσκεπή Μπόιλα, Επισκεφτείτε τα Καλντερίμια, Το γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη, Το γεφύρι του Βοϊδομάτη, Το γεφύρι Καμπέρ Αγά, Το γεφύρι Καλογερικό ή του Πλακίδα, Το γεφύρι της Κόνιτσας, Οικισμός Μολοσσών στη Βίτσα, Δρακόλιμνες, Φαράγγι του Βίκου κα.


Photo gallery (Περιοχή)


Δρακόλιμνη

Η μία δρακόλιμνη βρίσκεται στην Τύμφη, σε υψόμετρο 2050m, Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες (δράκους) που φιλοξενεί στα νερά της. Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο. Η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με τα πόδια.


Photo gallery (Περιοχή)


Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη, τοποθεσίες, αξιοθέατα και δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε σε όλη την περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες και χρήσιμα link παρακάτω:
Ζαγοροχώρια
Ζαγοροχώρια
Τουριστόραμα
Αρκτούρος
Καλύτερο Επαρχειακό ξενοδοχείο: Ζαγοροχώρια

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

arktouros(Πληκτρολογήστε)
Κρατήσεις

Τηλεφωνήστε μας για να δείτε πληροφορίες κράτησης για συγκεκριμένη περίοδο.

τ. +30 6944 302 545
τ. + 30 26530 72000